Sound Sculpture LAB

Har du någonsin funderat på hur du skulle skapa ljudskulpturer och instrument av experimentell karaktär om du befann dig i en postapokalyptisk värld där avfall är din enda resurs och allt minne av den gamla världen är borta?

Nicklas Lundberg är verksam som ljudkonstnär, musiker och tonsättare och bygger med minimalistiska metoder och obstinata dogmer ljudande och taktilt spelbara ting utav kasserad elektronik och skapar på scen ofta komplexa och energifyllda ljudbilder lika udda klingande som hans maskiner är visuellt. Klangerna vandrar från bruskonst, noisemusik, fri-improv till det elektro-akustiska. Han framför sina instrument på scen likväl som låter dem arbeta autonomt eller interaktivt som installationer och lägger stor vikt vid återbruk och låg miljöpåverkan där ingenting är för trasigt för att sakna potential.

Under lång tid har han systematiskt byggt sin konceptuella ljudmaskin MTS (Modular Trash System), något som visuellt påminner om en modulär synt byggd av skrot, men är något annat. Han har framträtt med den nationellt och internationellt och även live i Sveriges Radios program Elektroniskt i P2. I höst kommer han att vara gäst-tonsättare på Elektronmusikstudion i Stockholm (EMS). Bakom sig har han studier på bland annat Konstfack, Malmö Musikhögskola och Lunds universitet i ljudkonst, komposition och musikvetenskap.

På Stenkrossen huserar Lundberg främst i Ljudlabbet där han bygger och justerar sina instrument och skulpturer. Han kommer att arrangera fyra stycken olika utställningar på Stenkrossen där man kan titta, lyssna och spela på de interaktiva skulpturerna.

 

 

 

 

Lunds kommun

Kontakt

Växel: 046-35 50 00

Organisationsnummer

212000-1132

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

stenkrossen@lund.se

Besök oss

Kastanjegatan 13, Lund