Smarta Textilier

Välkommen till gränslandet mellan formgivning, textil forskning och textil konst!

Marie Ledendal – Smarta Textilier

Marie är textilformgivaren med en Ph.D. i Smart Textiles/Textile Design, som älskar allt som har med tråd och fiber att göra. Hon jobbar i gränslandet mellan formgivning, textil forskning samt textil konst, och blir sådär lite extra lycklig när hon får jobba tillsammans med andra som också vill skapa. Marie arbetar undersökande och experimentellt och ofta utifrån teknikerna tryck, stick, väv och broderi. Hon har varit aktiv inom textila uttryck samt interaktiva och responsiva textiler i över 10 år, där hon har specialiserat sig på färgföränderliga material. Marie håller workshops och föreläsningar inom ämnen som Smarta Textilier, Textil Graffiti, hållbara fibrer samt textilt hantverk/hälsa.

Pågående projekt:

  • Smarta Textilier för Små och Unga (workshops och smarta textilier för barn och unga, med syfte att introducera Smarta Textilier och Smarta Textila Material till yngre målgrupper).
  • Textil Graffiti och kollektiva textila konstprojekt (t.ex. Väv in Stortorget – en kollektiv gerillaväv på Stortorget i Lund tillsammans med allmänheten, Vävpoesi - ett vävt, kollektivt tankeuttryck kring gemenskap, lika värde och självklar tillhörighet).
  • Meditationsbroderi – ett projekt som grundar sig i likheterna mellan meditation och utövandet av textila hantverk, där Marie i samarbete med yogalärare Nellie Rolf undersöker utövandet av broderi som en form av meditation.

Events (öppen verksamhet, konstandsfria, drop-in):

  • Smart Textillek för Små: En interaktiv och lekfull workshop för barn mellan ca 3-10 år. Med hjälp av värme och kyla undersöks och utforskas textila material som ändrar färg. Kolla in www.marieledendal.se för aktuella datum för nästa Smart Textillek för Små workshop.

Kontakt

Hemsida: www.marieledendal.se

Facebook-sida: House of Helmi

Lunds kommun

Kontakt

Växel: 046-35 50 00

Organisationsnummer

212000-1132

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

stenkrossen@lund.se

Besök oss

Kastanjegatan 13, Lund