Dance Safari

Dance Safari - Change How You See!

Den 24-26 Juni 2019 höll Nya Rörelsen och Konstkupan till på Stenkrossen med sitt projekt Dance Safari.

Dans Safari är ett spännande nytt gemensamhets-projekt som sammanför amatördansare med professionella aktörer för att skapa ett platsspecifikt dansverk som leds och koreograferas av Nya Rörelsen tillsammans med deltagare från Konstkupan.

Föreställningen bevittnas av publiken på avstånd, då koreografierna, med tema “mänsklig interaktion, kontakt och konversation”, utförs på flertalet platser i en varierande miljöer. Försedda med en danskarta och kikare, måste publiken själva söka efter de verk man önskar att se, vilket skapar ett nytt och roligt engagerande sätt att uppleva “människo åskådning” och våra offentliga rum på. Besökarna uppmuntras att ta med egna hörlurar och musikspelare med blandad musik, för att själva välja den musik man önskar till koreografierna.

Dans Safari skapar en brygga mellan nyanlända och etablerade svenskar och blir en kreativ mötesplats som uppmuntrar sammanhållning och inklusivitet genom kreativt samarbete.

Föreställningarna kommer att spelas på flertalet festivaler under sommaren 2019 med en planerad turné till olika teatrar under hösten.

Website: https://www.nyarorelsen.com

Lunds kommun

Kontakt

Växel: 046-35 50 00

Organisationsnummer

212000-1132

Tillgänglighetsutlåtande

Skicka brev

Lunds kommun

Box 41, 221 00 Lund

E-post

stenkrossen@lund.se

Besök oss

Kastanjegatan 13, Lund